9-10 MARS 2024:
Sticka en alldeles unik fisherman's gansey.
FULLBOKAD
VÄNTELISTA


Med avstamp i historiken runt de fiskartröjor som stickades längs kusterna runt Nordsjön, längs den brittiska Atlantkusten men även här i Halland, skapar du en alldeles egen gansey, kanske till dig själv eller till någon annan lyckligt lottad mottagare.
Med hjälp av måtten på mottagaren och en eller annan provlapp i det femtrådiga Frangipanigarnet som är speciellt framtaget för denna typ av tröja kommer du att se din fina tröja växa fram.
Efter helgkursen blir det tre digitala träffar så att du hinner sticka på din tröja och lösa eventuella problem under online-träffarna.

Tröjorna är fulla av symbolik med nät, rep, ankare och annat som ingick i fiskarnas liv. Mönstren skiljer sig också åt beroende på var längs kusterna de stickades, ett ankare från Yorkshire ser inte nödvändigtvis likadant ut som ett från Eriskay i Skottland.
Vi tittar på de fina små detaljerna som ärmkilar och kilar längs halslinningen och olika modeller av tröjor innan du påbörjar din egen tröja.

De förkunskaper som krävs är att du kan sticka räta och aviga maskor.
 

Tag med strumpstickor eller rundstickor 2,5 - 3 mm. I kursavgiften ingår mönsterdiagram och ett litet nystan Frangipani 5 ply-garn.

Kursledare är Elisabeth Nicholson.
Pris: 2 300 kr.
Två luncher och diverse fika ingår under helgkursen.

Tid: 09.00-16.00 båda dagarna.
Datum och tid för de digitala träffarna bestämmer vi gemensamt under kursen.

Max antal deltagare är 12.
Anmälan görs via vår webshop och kursen betalas i två steg, en anmälningsavgift om 500 kr i samband med anmälan och en slutbetalning ca 10 dagar innan kursstart. Vi återkommer med mer info inför kursen ca tre veckor innan kurshelgen. 
Om du har några frågor är du välkommen att maila elisabeth@torkel.com, alternativt ringa 0706-109088.
Butiken kommer att vara öppen under kurshelgen och som kursdeltagare handlar du med 10% rabatt.
Om du vill övernatta i trakten finns bla dessa B&B:
Vindhästar www.vindhastar.se
Karlsbergs Gård www.karlsberg.se
Joastorp www.joastorp.se