nedan hittar du hösten och vinterns kurser och evenemang i kronologisk ordning.IVAR ASPLUND 19-20 JANUARI 2019

Flätor passar till alla möjliga slags projekt och är betydligt enklare att sticka än man kanske tror vid första anblicken. Man får mycket effekt för lite ansträngning - dessutom är de roliga att sticka! På den här kursen får du sticka flera olika prover för att testa olika slags flätmönster.


Kursinnehåll:

  • Flätvridningar till höger och vänster
  • Flätor över bara räta maskor respektive räta och aviga
  • Olika kombinationer av flätvridningar
  • Olika höjd mellan vridningarna
  • Vändbara flätor
  • Olika övergångar från resår till flätor, med och utan ökningar
  • Hur olika garnkvaliteter påverkar resultatet
  • Läsa diagram
  • Prova att rita och teststicka egna flätmönster


Förkunskaper:
Lägga upp samt sticka räta och aviga maskor

Tid:
9.30-16.00 båda dagarna

Pris:
1750 kr. Lunch båda dagarna samt diverse fika ingår.

Max antal deltagare är 14. Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 500 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB. I god tid innan kursstart får du mer information om kursen, vad som tas med mm.
 

16-17 februari 2019

SHETLAND MÖTER HALLAND!


 Helgkurs för Heléne Wallin och Johanne Ländin

Stickning från Shetlandsöarna är en outtömlig källa till inspiration för mönsterstickning. Och det är också den halländska bingestickningen! Så varför inte kombinera dessa två fantastiska sticktraditioner? Under en helg fördjupar vi oss i både i färglära och stickteknik under tiden vi stickar de klassiska bingemönstren men med traditionella shetländska färger och garner. Det är faktiskt inte så konstigt som det kanske låter – det finns nämligen många likheter mellan de olika ländernas stickning.

 
Dag 1

Stickning på Shetland förr och nu - föreläsning om en sticktradition med färg.
 
Grupp 1 Färglära för stickare - Johanne Ländin
 

Hur ska man tänka när man kombinerar två eller flera färger i stickning? Varför blir det fel ibland? Och hur ska man tänka för att det ska bli bra? Johanne tar med sig stickade plagg som exempel på både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Detta är ingen nybörjarkurs utan du måste kunna sticka med två färger. Under dagen stickar vi provlappar och provar så många färgkombinationer vi hinner och sedan diskuterar vi gemensamt hur resultatet blev.

Grupp 2 Sticka med två färger och våga klippa - Heléne Wallin

Här får du handfasta tips och råd kring hur du kan hålla garnerna för att få ett bra resultat när du mönsterstickar med flera färger. Att sätta saxen i det man stickat kan vara nervöst! Men har får du prova på att klippa upp din stickning och själv upptäcka att det inte är så dramatiskt. Inför workshopen kommer du att få en liten stickläxa som du ska förbereda hemma och ta med till kursen.

Dag 2

Alice Starmore - föreläsning om en enastående stickdesigner från Yttre Hebriderna.
 
Grupp 1 Sticka med två färger och våga klippa - Heléne Wallin
Grupp 2 Färglära för stickare - Johanne Ländin
 

För att få utbyte av kurserna bör du vara van att sticka med rundsticka och strumpstickor. Mer information om vad du ska ta ha med dig får du i samband med anmälan.

 
Johanne Ländin och Heléne Wallin är båda erfarna kursledare. De är specialiserade på och har lång erfarenhet av mönsterstickning. Tillsammans driver de den populära stickpodden Nördic Knitting.

 
Johanne är @borntoknit på Instagram
Heléne är @entill på Instagram

Kostnad för kursen är 1950 kr och då ingår även lunch båda dagarna och fika två gånger/dag. Kursen genomförs i små grupper om max 10 personer i varje och båda dagarna börjar vi 09.00 och slutar 16.00. Som kursdeltagare får du 10 % rabatt på butikens garn under helgen.

ANMÄLAN:

Anmälan görs på elisabeth@torkel.com. Tillsammans med bekräftelse på anmälan får du anvisningar om hur du betalar in anmälningsavgiften, 500 kr. Resterande belopp betalas senast tre veckor före kursen. Observera att anmälan är bindande. I det fall kursen blir inställd får du givetvis tillbaka kursavgiften.

Om du behöver övernatta kan du göra det här:
http://www.vindhastar.se/