Sticka en alldeles unik fisherman's gansey.
Fyra lördagförmiddagar 10-13:
28 januari,
11 februari
25 februari

11 mars
EN PLATS KVAR


Med avstamp i historiken runt de fiskartröjor som stickades längs kusterna runt Nordsjön, längs den brittiska atlantkusten men även här i Halland, skapar du en alldeles egen gansey, kanske till dig själv eller till någon annan lyckligt lottad mottagare.
Med hjälp av måtten på mottagaren, en eller annan provlapp i det femtrådiga Frangipanigarnet som är speciellt framtaget för denna typ av tröja och sticktid mellan träffarna kommer du att se din fina tröja växa fram.

Tröjorna är fulla av symbolik med nät, rep, ankare och annat som ingick i fiskarnas liv. Mönstren skiljer sig också åt beroende på var längs kusterna de stickades, ett ankare från Yorkshire ser inte nödvändigtvis likadant ut som ett från Eriskay i Skottland.
Vi tittar på de fina små detaljerna som ärmkilar och kilar längs halslinningen och olika modeller av tröjor innan du påbörjar din egen tröja.

De förkunskaper som krävs är att du kan sticka räta och aviga maskor.

 

Tag med strumpstickor eller rundstickor 2,5 - 3 mm. I kursavgiften ingår mönsterdiagram och ett litet nystan Frangipani 5 ply-garn.

Kursledare är Elisabeth Nicholson.
Pris: 1600 kr. Förmiddagsfika ingår.

Tid: Fyra lördagar under vintern (se ovan) 10.00-13.00.

Max antal deltagare är 10. Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 250 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB alternativt betalas till bg 703-2147.
Butiken kommer att vara öppen och som kursdeltagare handlar du med 10% rabatt.