Shetland möter Halland med Heléne Wallin och Johanne Ländin från Nördic Knitting 22-23 februari 2020.
FULLBOKAD


Stickning från Shetlandsöarna är en outtömlig källa till inspiration för mönsterstickning. Och det är också den halländska bingestickningen! Så varför inte kombinera dessa två fantastiska sticktraditioner? Under en helg fördjupar vi oss i både i färglära och stickteknik under tiden vi stickar de klassiska bingemönstren men med traditionella shetländska färger och garner. Det är faktiskt inte så konstigt som det kanske låter – det finns nämligen många likheter mellan de olika ländernas stickning.
 
Lördag:
Stickning på Shetland förr och nu - föreläsning om en sticktradition med färg.
 
Grupp 1: Färglära för stickare - Johanne Ländin
Hur ska man tänka när man kombinerar två eller flera färger i stickning? Varför blir det fel ibland? Och hur ska man tänka för att det ska bli bra? Johanne tar med sig stickade plagg som exempel på både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Detta är ingen nybörjarkurs utan du måste kunna sticka med två färger. Under dagen stickar vi provlappar och provar så många färgkombinationer vi hinner och sedan diskuterar vi gemensamt hur resultatet blev.

Grupp 2: Sticka med två färger och våga klippa - Heléne Wallin
Här får du handfasta tips och råd kring hur du kan hålla garnerna för att få ett bra resultat när du mönsterstickar med flera färger.
Att sätta saxen i det man stickat kan vara nervöst! Men har får du prova på att klippa upp din stickning och själv upptäcka att det inte är så dramatiskt. Inför workshopen kommer du att få en liten stickläxa som du ska förbereda hemma och ta med till kursen.
 
Söndag:
Alice Starmore - föreläsning om en enastående stickdesigner från Yttre Hebriderna.
 
Grupp 1: Sticka med två färger och våga klippa - Heléne Wallin
Grupp 2: Färglära för stickare - Johanne Ländin
 
För att få utbyte av kurserna bör du vara van att sticka med rundsticka och strumpstickor. Mer information om vad du ska ta ha med dig får du i samband med anmälan.

Pris: 1 950 kr, två luncher och diverse fika ingår. På lördagkvällen kan du, om du vill, äta och dricka gott i goda vänners lag för 250 kr. Ange i samband med anmälan om du även vill vara med på kvällen.

Tid: 09.00-16.00 båda dagarna

Max antal deltagare är 24. Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 500 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB alternativt betalas till bg 703-2147. I god tid innan kursstart får du mer information om kursen, vad som tas med mm.

Övernatta kan du förslagsvis göra på Karlsberg Gård eller på Tuvagård B&B