4-5 NOVEMBER 2023:
Spinn ditt eget garn med Johanna Wallin

FYRA PLATSER KVAR

Lär dig spinna ditt eget garn. Vi fokuserar på olika typer av ull och går igenom alla moment från råull till stickfärdigt garn. 
Vi börjar med att förbereda ullen och pratar om vilka typer av ull och vilka användningsområden de passar bäst till. Om du aldrig spunnit förut så börjar vi med en spinnkrok som ger möjlighet att lära sig i ett lugnt tempo. Därefter övergår vi till att spinna på slända och spinnrock.
 
Ull att prova med ingår i kursen
Vi pratar lite om historiken kring hantverket och hur vi kan använda det i dagens moderna plagg och användningsområden. Många härvor och inspirationsplagg finns med.
 
   


Förkunskaper:
Nybörjare och fortsättning
 
Att ta med mig-förbereda:
Om du har slända, kardor och/eller spinnrock så ta med dig dem. Det kommer att finnas manuell kardmaskin, kardor och olika typer av sländor att låna på plats. Några spinnrockar kommer även att finnas för att prova på.
Sax, papper och penna.
 

Pris: 2 200 kr, två luncher och diverse fika ingår.

Tid: 09.00-16.00 båda dagarna

Under kursdagarna är det 10 % rabatt på allt garn i butiken.

Max antal deltagare är 10. 
Anmälan görs via vår webshop och kursen betalas i två steg, en anmälningsavgift om 500 kr i samband med anmälan och en slutbetalning ca 10 dagar innan kursstart. Vi återkommer med mer info inför kursen ca tre veckor innan kurshelgen. 
Om du har några frågor är du välkommen att maila elisabeth@torkel.com, alternativt ringa 0706-109088.

Övernatta kan du förslagsvis göra på Karlsberg Gård eller på Tuvagård B&B