22-24 OKTOBER 2020
Sticka egna mönster - formge och färgsätt med Erika Åberg
FYRA PLATSER KVAR

Sticka egna mönster - formge och färgsätt
Under kursen kommer du som deltagare få fördjupa dig i att göra egna mönster för handstickning och att färgsätta dem. Fokus ligger på mönster för flerfärgsstickning, men det går även bra att fokusera på mönster med endast aviga och räta maskor, eller varför inte kombinera dem? Vi tar avstamp i traditionella mönsterbilder, inspireras av dem, miljön och naturen omkring oss samt annat inspirationsmaterial för att skapa något eget.
Som deltagare arbetar du självständigt med egna mönsterbilder och projekt. Kursen passar dig som är van och nyfiken stickare och vill lära dig mer om att sätta samman mönsterformer och färger i ett mönster, som vill utforska och fördjupa din flerfärgsstickning och hitta ett eget formspråk. Vi kommer att prata om färg, mönster och lite konstruktion! Har du inte ett projekt du vet att du vill arbeta med planerar du och påbörjar en halskrage, vantar, halvvantar eller varför inte strumpor?
Du kommer att lära dig mer om att planera dina flerfärgsstickade plagg, om möjligheter och tekniska finesser, prata material och montering. Inspireras både av det allra mest traditionella och miljön i vår omedelbara närhet. Under helgen tar vi gemensamma inspirationspromenader och samlar mönster och färger som får hitta vägen in i stickningen. Kom och möt våren i Folkared med oss!


Pris: 2 500kr.
Fika på fredagen, lunch och två fika på lördagen och söndagen ingår.

Tid:
Fredag 22 oktober 18-20
Lördag 23 oktober 9-16
Söndag 24 oktober 9-16

Max antal deltagare är 16. Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 500 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB. I god tid innan kursstart får du mer information om kursen, vad som tas med mm.

Skulle kursen bli inställd pga coronarestriktioner återbetalas kursavgiften.

Under kursdagarna är det 10 % rabatt på allt garn i butiken.

Om du vill övernatta kan du förslagsvis göra det på Karlsberg Gård eller på Tuvagård B&B