Sticka din egen plats med
Erika Åberg 26-27 november 2022

 

Under två dagar djupdyker du i en eller flera platser som har eller har haft stor betydelse för dig. Det kan vara en resa, en händelse, en person, en geografisk plats som berört dig eller kanske en plats där du spenderade mycket tid som barn. Med utgångspunkt i Erika Åbergs arbetssätt i hennes helt nya bok Stickat från kust till kust arbetar du utifrån ditt eget inspirationsmaterial fram mönster och färger att utveckla vidare. Det kan vara ett mönster för flerfärgsstickning, strukturmönster, mönster med lyfta maskor eller alltihop!
Det blir samtal om vad platser, personer, resor och situationer kan göra med vårt skapande, hur de kan bli synliga i det vi gör med stickningens olika aspekter. Vi ritar mönster, provstickar och sätter samman färgkartor och arbetsmaterial.
Vi kommer också att prata materialval, teknik och plagg utifrån plaggen i boken, hur de olika kollektionerna skiljer sig åt och tekniska finesser.

Ta med dig:

  • Mobiltelefon med kamera
  • Akvarellfärger/vattenfärg och/eller färgpennor (akvarellpapper finns)
  • Inspirationsmaterial i form av fotografier, texter som är knutna till platsen eller platserna du vill sticka - gärna utskrivet
  • Tidningsutklipp/inspirationsbilder/tygbitar/restgarner till moodboard
  • Rutat papper
  • Skisspapper och penna
  • Egen verktygslåda med måttband, sax, en bit strump-, lin- eller bomullsgarn om ca 40 cm, stoppnål
  • Stickor och garn i ljust och mörkt (t ex vitt, svart eller ljust och mörkt grått) med lämpliga stickor till. T ex 50 g av varje ullgarn 350-400 m/hg och strumpstickor eller rundstickor 3 mm. Gärna fler färger i samma kvalitet som det mörka och ljusa ovan. Garnerna ovan är till för att provsticka mönster med och för att göra teknikprover så ta gärna med fler uppsättningar stickor. Huvudsaken är inte grovleken på garnet utan att stickorna passar garnet och att garnerna har samma grocvlek och går att kombinera. Ta gärna med flera alternativa kvaliteter för att prova olika uttryck - aktivera restgarnerna!
  • Bekväma skor för promenad och kläder efter väder
Pris: 2 150 kr

Garn till färgkartor, två luncher och diverse fika ingår.

Tid:
Lördag 09.00-12.00
Söndag 09.00-16.00

Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 500 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB.
Om du har några matallergier så ange även dessa i din anmälan.

Övernatta kan du förslagsvis göra på Karlsberg Gård eller på Tuvagård B&B