Foto Linnea Ronström Foto Linnea Ronström

Stickat och bakat från kust till kust.

EN PLATS KVAR

Fredag 25:e november kl 15.00 bjuder vi in till en eftermiddag av ull, inspiration och Afternoon Tea med saltstänkta vindar och havets brus som fond. Erika berättar om processen och arbetet med boken, plaggen och helheten. Om ullen, platserna och färgerna. Alla plagg är med och Elisabeth har ordnat  fint Afternoon Tea med koppling till alla platserna Erika tar med oss till.
Varmt välkommen!

Pris: 330 kr
Afternoon Tea består av snittar, scone med vispad grädde och sylt, mjuk kaka, småkakor och och annat gott samt te eller kaffe.

Tid: 15.00

Antalet deltagare är begränsat och anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats swishas avgiften, 330 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB alternativt betalas till bg 703-2147.

Lite mer från Erika:

Kan man sticka ett landskap, en doft eller berggrund? En stilla melodi, en kaffestund eller en magkänsla när havet sträcker utsig framför en? Händerna djupt nere i fällen på en kärvänlig tacka och fötterna stadigt på en klint högt ovanför havet med bara fåglarnas och vindens sällskap.
Jag har velat undersöka det, hur jag förhåller mig till platser – till naturen, färgerna och ljudet. Landskapet, traditionen och ur- sprunget. Hur det påverkar nutid, mitt och vårt Nu – hur nuet springer ur allt det där och vad jag bär med mig när jag möter det.

Somligt flyktigt och kort, hastigt och passionerat – ett första möte med ett hedlandskap. Kanske en förälskelse i en stilla havsvik för att dagen efter att stå längst bak i aktern på en färja i fullt oväder och känna min litenhet och alltingets storhet. Hålla mig hårt i relingen och tömma huvudet på allt utom havet, vinden och Nu.
Hur allt det som jag upplever – allt det som utgör mig och mina minnen, som format och utmanat mig – är en väsentlig del i vad jag skapar. Självklart egentligen. Att allt jag kan, vet, vill och upplever finns i det jag gör. I den här boken vill jag ta med er till fyra platser som betyder mycket för mig.
Det finns mycket som skiljer dem åt – i geografiskt avstånd, historia, longitud och latitud. I färger, flora och fauna. Men det finns ännu mer som förenar dem – som det enklaste enkla: De är alla kustland- skap – öar faktiskt. Villkoren havets närhet utgör, utsattheten och den ständiga påminnelsen om människans litenhet gör givetvis något med ett samhälle och en människa.
Med hennes liv, vardag och drömmar. Dessutom finns det stora likheter i historia, i förutsättningar. Allt det vi i dag ser som avlägset, avskilt var under sjöfartens storhetstider nära. Förbundet. Den centrala avskildheten.

Jag vill ta med er till Shetland, Yttre Hebriderna – och då särskilt till Berneray i Harrissundet. Till min nuvarande hemö Gotland samt till min ursprungsö i Roslagen – Blidö. Ön som form är tydlig; avgränsad och kompromisslös. Det här är vad som finns. Jag har låtit de här platserna vandra in i fyra kollektioner, forma grupper av plagg som både speglar platsen och landskapet men också vårt möte. Platsens och mitt. Texturer, material och färger. Mönster, minnen och längtan. Allt det vill jag dela med er.