Färglära för stickare och flerfärgsstickning med Johanne Ländin
22-23 OKTOBER


Att välja färger är svårt – men spännande! Ibland blir det oväntat bra, ibland inte… Särskilt intressant är användandet av färger i mönster från Shetlandsöarna, så vi kommer att fördjupa oss i Fair Isle-stickningens färgmagi.
Johanne Ländin håller en kurs i förenklad färglära, med tyngdpunkt på hur man ska tänka när man kombinerar två eller flera färger i flerfärgsstickning.
Du kommer att få sticka provlappar med restgarner du haft med och prova så många färgkombinationer du hinner sticka under helgen och sedan diskuterar vi  hur resultaten blev. 

Dag 1 blir det ett föredrag om färgernas historia och det kommer att finnas stickade plagg att titta på som är exempel på både lyckade och misslyckade färgkombinationer.

Dag 2 blir det tips och trix för hur man stickar med två färger och klipper i stickningen. Har du en fråga du gärna vill ställa om stickning med flera färger, mejla i förväg till johanne.landin@gmail.com så tar hon upp era frågor under kursens gång.

Om intresse finns blir det också ett föredrag om Alice Starmore och vad som gör hennes mönster så speciella.

Förkunskaper: Detta är ingen nybörjarkurs utan du måste kunna sticka med två färger.

Under kursdagarna är det 10% rabatt på alla garner i butiken.

Pris: 2 200 kr, lunch, förmiddagsfika och eftermiddagsfika båda dagarna ingår.

Tid: 09.00-16.00 båda dagarna

Max antal deltagare är 14. Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 500 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB alternativt betalas till bg 703-2147. I god tid innan kursstart får du mer information om kursen, vad som tas med mm.

Skulle kursen bli inställd pga coronarestriktioner återbetalas kursavgiften.