26-27/10 Vantar och sockor med Johanna Wallin
                                 
Ingen vinter är komplett utan dem. Men hur gör man för att få dem att passa allra bäst? Och det där förargliga hålet som blir ibland när tummen stickas, går det att undvika det? Hoppsan, hur blev det två högervantar?
 
Då ska du komma på Vant- och Sockkurs hos Knit One Purr One på The Folka Red Fox den 26-27 oktober.
 
Johanna Wallin packar sin största koffert med inspirationsvantar och sockor och ett helt lass med provlappar med beskrivningar kommer också med.
 
Vi ägnar en hel dag åt vantar och pratar kilar, tummar och fingrar, hur man undviker små hål och hur man fixar dem om de nu ändå uppstår. Våga sticka fingervantar, det är kul. Enfärgade, randiga eller småmönstrade vantar, det kan vara svårt att välja.
Nästa dag djupdyker vi bland sockor och provar olika sorters hälar och tår. Breda fötter eller smala, det går alltid att sticka ett par som passar.
Under hela kursen kommer vi även att prata om stickhistoria, traditionella mönster och en hel massa tips och trix.
 
I kursen ingår beskrivningar och garn till provlappar.
Det finns även stickor, saxar och en del tillbehör för utlåning.
 

Ta med dig
Strumpstickor eller rundstickor om du stickar magic loop i storlek 2.00 , 2.5, 3.0 (om du saknar stickor i någon av storlekarna så kan du låna)
Sax, säkerhetsnålar, papper och penna
Andra sticktillbehör som du brukar använda.
 
Ta också med dig vantar eller strumpor som du ärvt, fått eller fyndat och vill ta reda på hur de är gjorda.

Pris: 1 750 kr, två luncher och diverse fika ingår. På lördagkvällen kan du, om du vill, äta och dricka gott i goda vänners lag för 250 kr. Ange i samband med anmälan om du även vill vara med på kvällen.

Tid: 09.00-16.00 båda dagarna

Max antal deltagare är 14. Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 500 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB. I god tid innan kursstart får du mer information om kursen, vad som tas med mm.

Övernatta kan du förslagsvis göra på Karlsberg Gård eller på Tuvagård B&B