4-5 SEPTEMBER 2021
FULLBOKAD

6-7 SEPTEMBER 2021
TRE PLATSER KVAR

Patentstickning och dubbelstickning med
Ivar Asplund


Patentstickning är vackert både enfärgat och flerfärgat. Resultatet påminner lite om resårstickning, men blir inte så elastiskt. Det blir tjockt och vändbart resultat, och passar bra till varma plagg som halskragar och tröjor.
Dubbelstickning är en rolig stickteknik där man får ett vändbart resultat: två rätsidor som stickas samtidigt. Tekniken passar bra till exempelvis halsdukar, sittdynor eller grytlappar. Det går också att kombinera med patentstickning, till exempel för att göra fina kanter.
 
Förkunskaper: lägga upp samt sticka räta och aviga maskor.
 
·         patentstickning fram och tillbaka samt runt
·         enfärgad och tvåfärgad patentstickning
·         enfärgad och tvåfärgad dubbelstickning
·         hel- och halvpatent
·         lämpliga uppläggningar och avmaskningar
·         ökningar och minskningar
·         läsa diagram
·         kombinera patent- och dubbelstickning
 

Ta med:
Ullgarn i minst två kontrasterande färger. Grovleken på garnet har inte så stor betydelse, men det är enklare om det inte är alltför tunt utan passa till stickor 3½-5. Välj inte heller för mörka nyanser, eftersom det är svårare att se strukturen på stickningen då. Det går utmärkt att använda restgarner; se bara till att de är i ungefär samma grovlek. För den som vill ha förslag tycker jag att Peer Gynt är ett bra garn. 50 gr/färg räcker.
En uppsättning 20 cm långa strumpstickor (eller en 80 cm lång rundsticka om du föredrar magic loop-tekniken). Välj gärna stickor som är ½ mm tunnare än vad som rekommenderas till garnet. Ett par olika storlekar kan vara bra för att prova sig fram.
Stoppnål, gärna med böjd spets.


Pris: 1 950 kr, två luncher och diverse fika ingår.

Tid: 09.00-16.00 båda dagarna

Under kursdagarna är det 10 % rabatt på allt garn i butiken.

Max antal deltagare per kurs är 14. Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 500 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB. I god tid innan kursstart får du mer information om kursen, vad som tas med mm.

Skulle kursen bli inställd pga coronarestriktioner återbetalas kursavgiften.

Övernatta kan du förslagsvis göra på Karlsberg Gård eller på Tuvagård B&B