Heléne Wallin - Sticka mönster och våga klippa
8 AUGUSTI 09.00-12.00 &
9 AUGUSTI 09.00-16.00
SEX PLATSER KVAR


Sticka mönster och våga klippa! Att rundsticka en kofta och klippa upp den är på alla sätt enklare än att sticka alla delar var för sig, i synnerhet om det är ett mönsterstickat plagg. Under den här kursen får du stifta bekantskap med Shetlandsöarnas traditionella stickning när vi stickar ett karaktäristiskt mönster och infogar s.k. steekar innan vi avslutar med att sätta saxen i det vi stickat. Du kommer upptäcka att det inte är så dramatiskt som det låter! Vi kommer också prata om vad man ska tänka på för att få ett bra resultat när man stickar mönster med flera färger. Under dagarna kommer du också få en kortare introduktion till stickningen på Shetland förr och nu. Du som vill komma i gång med mönsterstickning och är nyfiken på att klippa upp stickningen - detta är kursdagar för dig! För att få utbyte av kursen bör du kunna sticka med rundsticka.


Kursledare är Heléne Wallin, en hängiven stickerska med stort intresse för stickningens tekniker, möjligheter och historia. Hon är anlitad som ledare för stickkurser i olika traditionella tekniker och som reseledare bl.a. till Shetland. Heléne är också en av rösterna i podcasten Nördic knitting.
 
Att ta med till kursen: Ullgarn som passar till stickor 2,5 - 3 mm, stickor samt virknål och sax. Garnet ska vara obehandlat, dvs inte superwash-garn. Tvåtrådigt shetlandsgarn eller finullgarn från Norge är lämpligt och det räcker med ca 30 gr bottenfärg och små rester mönsterfärg.

Kurslokal:
Tuvagård, Folkared www.vindhastar.se

Pris:
1 650 kr, förmiddagsfika dag 1 och 2 och eftermiddagsfika dag 2 ingår.
Lunch ingår ej. Kyl och mikro finns på plats och lunch kan tas med.

Tid:
09.00-12.00 torsdagen den 8:e augusti och 09.00-16.00 fredagen den 9:e augusti.

Max antal deltagare är 14.
Anmälan görs via vår webshop och kursen betalas i två steg, en anmälningsavgift om 500 kr i samband med anmälan och en slutbetalning ca 10 dagar innan kursstart. Vi återkommer med mer info ca tre veckor innan kursen. 
Om du har några frågor är du välkommen att maila elisabeth@torkel.com, alternativt ringa 0706-109088.
Knit One Purr One kommer att vara öppen och som kursdeltagare handlar du med 10% rabatt.

Övernatta kan du göra på:
Karlsbergs Gård
www,karlsberg.se

Joastorps B&B
www.joastorp.se

Torkel Jönsgård B&B
www.torkelbb.se

Sannagård B&B
www.sannagård.se

Gits Gård
https www.gitsgard.se

Boende i Falkenberg hittar du här:
www.falkenberg.se/sova/