Färgkartor och Fair Isle-stickning med Carina Olsson
14-15 oktober 2023
FULLBOKAD
VÄNTELISTA


Fair isle-stickning är en traditionell flerfärgsstickning från Shetlandsöarna med mönsterbårder som sätts samman. Typiskt för denna stickteknik är att färgerna blandas i bårderna och framträder på nya sätt.
Att välja färger till sin fair isle-stickning kan vara svårt och Carina har har skapat ett verktyg som hjälper till att plocka fram naturens färger som sen tolkas i garn.
Med Carinas fantastiska bok om fair isle-stickning (bok nummer två kommer i september 2023) som underlag under kursen kommer du att få jobba med egen färginspiration och färgkartor och du kommer även att få sticka provlappar.
Det blir diskussioner om färger och hur man bygger upp ett mönster med klassiska mönsterbårder.
Dag 1, 09.00-16.00:
Inledning med bilder, färger och kort historik. Vi letar färginspiration i naturen som vi tolkar med garn på plats och förbereder färgkartor baserade på den inspiration du får under vår promenad.
Dag 2, 09.00-16.00
Vi diskuterar hur garnerna i din färgkarta kan omvandlas till bottenfärger och mönsterfärger. Behöver färger bytas ut eller läggas till?
Vi bygger upp ett mönster av klassiska mönsterbårder och stickar provlappar.
Garnet vi använder är 2-ply jumper weight från Jamieson & Smith och garn till färgkartor ingår. Garn till provlappar kan köpas i butiken.
Ta med strumpstickor nr 3 eller 3,25 eller rundsticka 80 cm i samma grovlek om du hellre stickar runt med magic loop, en liten sax samt penna och papper.
Ta även med ett fotografi eller annan bild som har färger du inspireras av.
Kursen vänder sig till dig som kan sticka men du behöver inte ha stickat fair isle-stickning tidigare.

Pris:
2 300 kr, två luncher och div fika ingår.

Tid:
09.00-16.00 båda dagarna
Under helgen är det 10 % rabatt på alla garner i butiken.
Max antal deltagare är 14. Anmälan görs via vår webshop och kursen betalas i två steg, en anmälningsavgift om 500 kr i samband med anmälan och en slutbetalning ca 10 dagar innan kursstart. Vi återkommer med mer info inför kursen ca tre veckor innan kurshelgen. 
Om du har några frågor är du välkommen att maila elisabeth@torkel.com, alternativt ringa 0706-109088. 


Ställen att övernatta på:
www.vindhastar.se
www.karlsberg.se
www.joastorp.se