Färgkartor och Fair Isle-stickning med Carina Olsson
15-16 oktober
FULLBOKAD  VÄNTELISTA


Fair isle-stickning är en traditionell flerfärgsstickning från Shetlandsöarna med mönsterbårder som sätts samman. Typiskt för denna stickteknik är att färgerna blandas i bårderna och framträder på nya sätt.
Att välja färger till sin fair isle-stickning kan vara svårt och Carina har har skapat ett verktyg som hjälper till att plocka fram naturens färger som sen tolkas i garn.
Med Carinas fantastiska bok om fair isle-stickning som underlag under kursen kommer du att få jobba med egen färginspiration och färgkartor och du kommer även att få sticka provlappar.
Det blir diskussioner om färger och hur man bygger upp ett mönster med klassiska mönsterbårder.
Dag 1, 09.00-12.00:
Inledning med bilder, färger och kort historik. Vi letar färginspiration i naturen som vi tolkar med garn på plats och förbereder färgkartor baserade på den inspiration du får under vår promenad.
Dag 2, 09.00-16.00
Vi diskuterar hur garnerna i din färgkarta kan omvandlas till bottenfärger och mönsterfärger. Behöver färger bytas ut eller läggas till?
Vi bygger upp ett mönster av klassiska mönsterbårder och stickar provlappar.
Garnet vi använder är 2-ply jumper weight från Jamieson & Smith och garn till färgkartor ingår. Garn till provlappar kan köpas i butiken.
Ta med strumpstickor nr 3 eller 3,25 eller rundsticka 80 cm i samma grovlek om du hellre stickar runt med magic loop, en liten sax samt penna och papper.
Kursen vänder sig till dig som kan sticka men du behöver inte ha stickat fair isle-stickning tidigare.

Pris:
1 950 kr, lunch, förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår på söndagen och förmiddagsfika på lördagen.

Tid:
09.00-12.00 på lördagen
09.00-16.00 på söndagen

Under dagen är det 10 % rabatt på alla garner i butiken.

(Om du även anmäler dig till Afternoon Tea med Carina kl 14.00 på lördagen så får du gärna sitta kvar och sticka tills det är dags.)


Max antal deltagare är 14. Anmälan görs genom att maila elisabeth@torkel.com. När du fått bekräftelse på att du får plats på kursen swishas anmälningsavgiften, 500 kr till 123 653 4689, Elphin Communication AB alternativt betalas till bg 703-2147. I god tid innan kursstart får du mer information om kursen, vad som tas med mm.

Ställen att övernatta på:
www.vindhastar.se
www.karlsberg.se
www.joastorp.se